"BILOGORSKI BREGI"

Pitomo je i čarobno ovo bilogorsko gorje. Kud ti pogled doseže sve je zeleno; šume, vinogradi i žitna polja. Preko livada i pašnjaka stidljivo krivudaju potoci između vrba i šiblja. Sve odiše čistoćom i ljepotom prirode.

Sjeverno od Bjelovara na pitomim obroncima Bilogore proteže se nekoliko krakova gore, nekoliko uzvisina i travnatih uleknuća. Na jednom uzvišenom lancu nalazi se selo Stanići sa prekrasnim vinogradima i plodnim oranicama, na drugom, istočnijem, smjestilo se selo Lipovo Brdo, a u nizini sčućurilo se selo Botinac. Na srednjem lancu proteže se svom svojom dužinom selo Kapela. knjige Moja Kapela//Ankica Fleković)

(iz knjige Moja Kapela//Ankica Fleković)  

Novosti

Novosti

XX IZLOŽBA VINA UDRUGE "BILOGORSKI BREGI" KAPELA 2019

U petak je provedeno ocjenjivanje prikupljenih uzoraka jubilarne XX Izložbe vina Kapela 2019. U privitku su ocjene svih vina koja su prikupljena u nedjelju 03. 03. 2019. 

Zahvaljujemo svim vinarima susjednih Udruga koje su svojim uzorcima sudjelovali na ocjenjivanju. Također sve vinare naše Udruge kao i vinare susjednih udruga pozivamo na izložbu koja će se održati 23. ožujka, 2019. u  društvenom domu Jabučeta sa početkom u 18 sati.
Opis slike
Opis slike
Opis slike
Opis slike


Novosti

XX IZLOŽBA VINA OPĆINE KAPELA

 

Dana 03. ožujka, 2019. godine, Udruga "Bilogorski bregi" prikupljati će uzorke vina za XX Izložbu vina općine Kapela. Uzorci će se prikupljati u društvenom domu u Jabučeti u vremenu od 10:00 do 18:00 sati.

Kotizacija za članove Udruge 70,00 kuna prvi uzorak, 50,00 kuna drugi uzorak, 30,00 kuna treći i ostali uzorci.

Cijena za ostale je 100,00 kuna prvi uzorak, 80,00 kuna drugi i ostali uzorci.

Potrebno je predati 3 boce za bijela vina, 2 boce za crna i voćna vina, 1 bocu za rakije.

Pozivamo sve vinogradare i vinare te Udruge da se odazovu u što većem broju.SAJAM MEDA I VINA - Gudovac 09.02-10.02.2019.

 

Udruga "Bilogorski bregi" Kapela i ove godine sudjelovala je na sajmu meda i vina u Gudovcu, koji se održavao 09.-10.02.2019. godine. Petnaestak članova udruge predstavilo se na sajmu svojim uzorcima mladih vina, koja su već ove godine osvojila zlatna i srebrna odličja na izložbama vina u Virju i Molvama. 

Svakako treba naglasiti kvalitetu vina naših članova, koja su svake godine sve kavalitetnija. Naročito se to odnosi na vina naših članova Zvone Cvitkovića i Željana Gregl, koja su ove godine osvojila zlatna odličja na izložbi vina u Virju, te vina Marijana Šinka i Darka Aušpergera koja su osvojila srebrna odličja na izložbi vina u Molvama.

Posebno nam je drago što je naš štand posjetio ministar poljoprivrede - Tolušić, te kušao vina naših članova.Sajam meda i vina - Gudovac 09.02-10.02.2019.
Sajam meda i vina - Gudovac 09.02-10.02.2019.


Novosti

Pogodnosti za članove udruge u poljoapoteci "PRVČA"

 

 

Udruga vinogradara i voćara "Bilogorski Bregi" i PZ PRVČA potpisali su sporazum o suradnji te na taj način omogučili svim članovima Udruge povoljniju kupnju u poljoapoteci PRVČA, maloprodaja M-41, Šetalište dr. I. Lebovića 14a, Bjelovar.

 

 

  • MINERALNA GNOJIVA                  10% popusta
  • SREDSTVA ZA ZAŠTITU BILJA     15% popusta
  • SJEMENSKA ROBA                       12% popusta

članovi udruge identificiraju se u trgovini predočenjem osobne iskaznice.Novosti

IZLET U POŽEGU I PLETERNICU

Udruga viniogradara i voćara "Bilogorski bregi", organizira cjelodnevni izlet u Požegu i Pleternicu. Tijekom izleta planira se obilazak znamenitosti grada Požege, te nakon toga posjet vinariji MARKOTA.

U vinariji je predviđena degustacija više vrsta vina, slavonskih delicija te tradicionalni slavonski ručak.

Cijena izleta za članove je 100,00 kuna.

Prijaviti se možete do 30.04.2018. kod:

  • Darka Aušpereger     091 2522 777
  • Zlatka Francolić         095 9138 999


Novosti

XIX. IZLOŽBA VINA OPĆINE KAPELA

 

Dana 16. ožujka, 2018. u petak u 18:00 sati otvorena je XIX. Izložba vina općine Kapela. Prikupljeno je ukupno 99 uzoraka vina, od kojih je 17 ocjenjeno visokim ocjenama te su za ista dojdeljena zlatna odličja. Posebno nam je drago što su se na izložbu odazvali naši prijatelji iz udruga: Veliko Trojstvo, Novigrad Podravski, Virje, Molve, Severin te drugi izlagači.

Šampionskim vinom izložbe proglašeno je vino Mješavina Miroslava Lukića iz udruge Molve, a šampionskim vinom udruge proglašeno je vino Traminac Zvone Cvitkovića.

Zahvaljujemo svim izlagačima na odazivu.Zlatna vina XIX. Izložbe vina općine Kapela
Zlatna vina XIX. Izložbe vina općine Kapela


Svi zlatni...
Svi zlatni...
Šampionsko vino Izložbe
Šampionsko vino Izložbe
Šampionsko vino Udruge
Šampionsko vino Udruge


REZULTATI OCJENJIVANJA "XIX IZLOŽBE VINA OPĆINE KAPELA 2018."

Dodjela priznanja Virje 2018. - zlato za Aroniju Mandić OPG
Dodjela priznanja Virje 2018. - zlato za Aroniju Mandić OPG


Rezultati ocjenjivanja vina Novigrad podravski 2017.
Rezultati ocjenjivanja vina Novigrad podravski 2017.


Rezultati ocjenjivanja mladih vina, Vincekovo 2017, Virje
Rezultati ocjenjivanja mladih vina, Vincekovo 2017, VirjeIZLOŽBA VINA OPĆINE KAPELA                                                                 mmandic

18. ožujka, 2016.Sve je spremno...
Sve je spremno...
...za proglašenje
...za proglašenje
S predsjednikom...
S predsjednikom...
...prije proglašenja
...prije proglašenja
Tajnik kreće s protokolom...
Tajnik kreće s protokolom...
Pobjednik izložbe prima zlatnu diplomu
Pobjednik izložbe prima zlatnu diplomu
 Zlato za predsjednika
Zlato za predsjednika
Zlatni sponzor
Zlatni sponzor
Senka Jandrašinčec - zlato iz Trojstva
Senka Jandrašinčec - zlato iz Trojstva
Blagajnik...
Blagajnik...


Zlatni iz Novigrada 2016 - Ivo Trnski i Miljenko Mandić
Zlatni iz Novigrada 2016 - Ivo Trnski i Miljenko Mandić


KUŠANJE MLADIH VINA

Dana, 17. prosinca, 2015. godine, Udruga je organiziranla kušanje mladih vina. Na poziv se odazvao znatan broj vinogradara Udruge, tako da je ukupno bilo pedesetak uzorak vina.

Organoleptičko kušanje, uz komentare i preporuke vinarima, su obavili gospođa Suzana Jurišić i gospodin Saša Lukić, sa kojima Udruga vrlo dpbro surađuje, te im se još jednom zahvaljujemo.
VINCEKOVO U VISOVIMA KOD DARKA AUŠPERGERA25. siječnja, 2015.                                                                                          od: mmandić

Godišnja skupšitna Udruge                                                                       

 

U subotu, 24. siječna održana je redovita skupština udruge u domu u Novoj Diklenici.

Nakon službenog dijela skupštine, članovi Udruge nastavili su druženje uz zvuk tamburica, i kušanje mladih vina članova Udruge. Vincekovo kod Darka
Vincekovo kod Darka
Obred u početnoj fazi
Obred u početnoj fazi
Pažljivo, jedan radi a ostali...
Pažljivo, jedan radi a ostali...
I to je to....
I to je to....
A sad idemo svi raditi...
A sad idemo svi raditi...
Domaći ugođaj kod Darka
Domaći ugođaj kod Darka
A tu su i dečki iz Grginca i Maglenče
A tu su i dečki iz Grginca i Maglenče
Ništa bez tamburice
Ništa bez tamburice
I tambura treba malo odmora
I tambura treba malo odmoraIZLET U KRAŠIĆ                                                     od: mmandic     

 

Dana 22. ožujka, 2014. godine, udruga vinogradara i voćara "Bilogorski bregi", organizirala je jednodnevni izlet u Krašić, gdje smo posjetili obiteljsko godpodarstvo Šimanović Željka, te kušali njegova izvrsna vina.

Također smo posjetili crkvu i rodnu kuću blaženog Alojzija Stepinca, Izložbu ručnih radova, u prostorijama općine Izložbu slika, te obišli još nekoliko znamenitosti toga kraja.

U podrumu obiteljskog gospodarstva Šimanović kušali smo više vrsta vina i to: graševinu, rajnski rizling, traminac, sovinjon i mješavinu bijelih vina, a od crnih vina frankovku.

Obitelj Šimanović priredila nam je i vrlo ukusan ručak, tijekom kojeg se vodio razgovor sa domaćinom o svim vinogradarskim i vinarskim temama.

Nakon ručka pojetili smo jamu Jazovka, a kako se lagano dan bližio kraju, zahvalili smo se obitelji Šimanović na gostoprimstvu, ugodnom druženju i krenuli kući u našu Bilogoru.Novosti

23.siječnja, 2013.                                              od: mmandić

 

U podnožju Bilogorske gore, nadomak Bjelovara i samo sat vožnje udaljena od Zagreba, nalazi se Bilogorska vinska cesta. Pitomi krajolik, očuvana priroda i gostoljubivi stanovnici ovog kraja oduševit će svakog posjetitelja. Dobri uvjeti za uzgoj vinove loze, znanje i mar vinara i vinogradara iznjedrili su najpoznatije vino ovog područja, Graševinu. Bilogorska Graševina je svježije vino od onih istočnih, ali još uvijek kompleksne strukture i punog okusa. Po kakvoći je slijede suha vina Rizling rajnski, Chardonnay, Traminac, i Sauvignon te crne sorte Pinot crni, Cabernet sauvignon, Portugizac i Frankovka.

U nastavku donosimo destinacije koje se nalaze na području naše Udruge:

1. Vinarija Coner, Jabučeta, Kapela, 043/221-222; 091/205-0100, ponuda: prodaja pića, hladni naresci, kuhana jela, noćenje, radno vrijeme: po najavi kapacitet: 50 gostiju


2. Vinarija Vnouček, Lipovo Brdo, Kapela, 098/691-275, ponuda: prodaja pića, hladni naresci, kuhana jela, radno vrijeme: po najavi, kapacitet: 50 gostiju


3. Kovač OPG, Lipovo Brdo 52, Kapela, 043/884-116, ponuda: prodaja meda, radno vrijeme: po najavi, kapacitet: 50 gostiju


4. Markešić OPG, Pavlin Kloštar 82, Kapela, 043/251-622; 098/942-1477, ponuda: prodaja pića, hladni naresci, kuhana jela; radno vrijeme: po najavi, kapacitet: 50 gostiju 

izvor: http://www.tzbbz.hr/dokumenti/vinska_cesta.pdf